Színek: a fehér

Színek keletkezése, története és gyógyító ereje                            Színek a környezetünkben


     Otthonunk, környezetünk színei nagyon meghatározóak a mindennapjainkban, hiszen tudjuk, hogy a színek energiák, és állandóan hatással vannak lényünk minden szintjére. Amikor valamilyen színűre festjük a falakat, valamilyen kiegészítőket választunk életterünkbe, akkor különböző energiakompozíciókat hozunk létre. Szinte minden esetben megfigyelhető, hogy azokat a színeket választjuk a környezetünkbe, amelyek adott helyzetben gyógyítanak és harmonizálnak bennünket. Ha tudatában vagyunk a választásunk okának, akkor célzottan is segítségül hívhatjuk az színeket, hogy energiájukkal segítségünkre legyenek.

     Tekintsük át, hogy az egyes színek milyen hatással vannak ránk, és hogyan használjuk őket a környezetünk és lakóhelyünk berendezésében, ha a hangulatot akarjuk velük irányítani.

     A vörös emeli a hőmérsékletet, és aktivitásra késztet. Nehéz és erős energia, ezért inkább csak kisebb felületeken vagy elszórtan használjuk, mert erőteljesen izgató hatású. Emellett szűkíti is a teret. Előszobában vagy recepciókon jó hatású, mert a szívesen látottság érzetét kelti. Remek az étkezőbe kiegészítő színként, mert étvágygerjesztő hatású. Ha a hálószobában használjuk, nem igazán a nyugodt alvást segítjük elő vele, hanem inkább erotikus légkört teremt.

     A narancs szín mozgásra és aktivitásra serkent, ezért inkább a kiegészítőink színében jelenítsük meg. Használhatunk narancsot a nappaliban vagy a tárgyalókban, előmozdítva a kreativitást és az emberek közti kapcsolatokat, valamint az ebédlőben, mert a vöröshöz hasonlóan ez is étvágygerjesztő hatású. Ha idegenkedünk az erős narancs színtől, akkor használjunk halvány korallt, amelynek hatása megegyezik a narancséval, valamint bizalomerősítő is egyben.

     A sárga a nap fényéhez legközelebb álló szín, ezért széles körben használják a lakberendezésben. Hívogató és meleg szín, így bármelyik helyiségben kiváló, és szinte minden színnel kiegészíthető. Használhatunk sárgát a könyvtár-, a dolgozó- vagy a gyerekek tanulószobájában, mert segíti a gyakorlatias gondolkodást, segít meglátni az összefüggéseket, és mentálisan stimuláló hatása van. Segíti az információk feldolgozását, az integrálás folyamatát. Jó választás lehet a nappaliba is, mert javítja a kedélyállapotot, lelkesít és optimizmust sugároz. A túl sok és erős sárga színnel azonban vigyázzunk, mert folyamatos ellenőrzési hajlamot kiváltó és vitákat generáló energia lehet.

     A zöld optikailag tágítja a teret, se nem meleg, se nem hideg, ezért mindenhová ideális szín. Jól illik minden más színhez, lágyítja vagy akár kiemeli azokat. Jól alkalmazható a dolgozószobákba, irodákba, rendelőkbe, mert segít döntéseket hozni, pihentető a testnek és az idegrendszernek, csillapítja a stresszt és csökkenti az ingerlékenységet. Szűk szobákban vagy kis lakásokban használhatjuk térhatásnövelőként, ugyanakkor a nagy terek ürességét is elveszi, és lágyítja az éles sarkokat. Önmagában lehet tompa és túlzottan nyugtató hatású, ezért érdemes együtt használni a komplementer vörössel, mert az cselekvésre késztet.

     A kék nagyon pihentető szín, és jó háttér, mert semmi tolakodó nincs benne. Jó hatású minden olyan helyen, ahol pihenni vagy meditálni szeretnénk. Jó szín a fürdőszobába, mert a tisztaságot, a víz tisztító erejét juttatja az eszünkbe. Ugyanakkor eléggé hideg, távolságtartó szín is, ezért ha fázósak vagyunk ne használjuk nagy felületen. Olyan helyiségekben, ahol nincs természetes fény ne használjuk, vagy csak kiegészítővel, mert nyomasztóvá válhat. Királykék árnyalata igen figyelemfelkeltő – hálószobák, fürdőszobák kiváló kiegészítő színe lehet.

     A lila a legkiegyensúlyozóbb szín a meleg vörös és a hideg kék között. Jó hatású minden olyan térben, ahol csendes tevékenységet folytatunk.

     A fehér otthon tisztaságot és eleganciát sugároz, de a túl sok fehér merev, hideg érzetet is kelthet, ezért vigyázzunk vele. Ha kiegészítőként alkalmazzuk, akkor a meleg színeket lágyítja, a hidegeket erősíti.

      Ugyanakkor belső tereink kialakításakor nem csak a hangulatok létrehozása miatt kell tudatosan színt választanunk, hanem mert a színek a térarányokat is jelentősen befolyásolják.          

Ha sötét a padló, oldalra és felfelé is tágítja a teret.

Színes padló és mennyezet esetén a szoba alacsonyabbnak és szélesebbnek látszik.

Ha a hátsó fal sötét, a szoba oldalirányban tágul.

Erős színű hátsó fal és mennyezet esetén a szoba rövidebbnek tűnik.

Sötét oldalfalak és padló esetén a szoba hosszabbnak látszik.

A színes hátsó fal a bútorok kiemelésére alkalmas.

Két színes oldalfal esetén keskenyebbnek érzékeljük a teret.

Ha minden felület egyforma színű, zárt teret érzékelünk.

Sötét oldalfal és mennyezet esetén a tér a hátsó fal irányában hosszabbnak tűnik.

Világos padló és mennyezet esetén magasabbnak tűnik a helyiség.

Ha a padló világosabb a többi felületnél, a szoba barlangszerűvé válik.

Ha a teljes helyiséget sötétre festjük, zárt és nyomasztó érzést kelt.


      A lakókörnyezet berendezésekor sokféle más szempontot is figyelembe vehetünk a színválasztásban.

Sokan állítják, hogy különböző lelki alkatú emberekhez különböző színek és évszak-hangulatok illenek. Az ókorban az embereket belső tulajdonságaik alapján négy alaptípusba sorolták.

A változó lelkiállapotú, szangvinikus típushoz a könnyed, vidám, barátságos sárga szín való. Lényét leginkább az üde tavaszi hangulat fejezi ki. Hullámzó kedélyállapota ellensúlyozására a lila és a tompa sötét színek is alkalmasak.

A melankolikus, passzivitásra hajlamos személyek lényéhez a kék szín illik leginkább, mert megnyugtató, passzív és hűvös hatású. Évszaka a nyár, amelynek vörös és narancs árnyalatai ösztönzőek és aktivitásra buzdítanak.


            A kiegyensúlyozott, de befelé forduló flegmatikus emberek színe a zöld, melynek kékes árnyalatai távolságtartóak, sárgás változatai pedig vidámak. Az évszakok közül az ősz áll hozzá közel. Kiegyensúlyozó színként ajánlott számukra a meleg, lelkesítő vörös és a narancs.

            A kifelé forduló, kolerikus személyek temperamentumát a vörös legélénkebb árnyalatai fejezik ki leginkább. Évszakként a tél illik személyiségükhöz. Szélsőséges kifelé fordulásuk ellensúlyozására a zöld és a lila szolgálhat.

     Ezen lelki alkatunkat azután megjeleníthetjük a lakberendezésben, azokat a színeket választva alapul az otthonunk díszítésében, amelyek legközelebb állnak a szerintünk ránk jellemző alaptípushoz.

     A lakberendezésben alkalmazott másik módszer az egyes évszakok jellemzõ színharmóniáját veszi figyelembe a lakókörnyezet aktuális alakításához. A természetben található összes szín - a közhiedelemmel ellentétben - minden évszakban jelen van, árnyalataikban azonban évszakonként különböznek egymástól. Az ember hajlamos arra, hogy az egyes évszakokat egyetlen, “jellemzõ” színben képzelje el, holott a teljes színskála mindig ott van a természetben. Egy évszak színei mindig tökéletes harmóniát képeznek, miközben árnyalataik összhatása évszakról évszakra változik. Mindegyiknek van egy karakteres alapszíne. Általánosságban elmondható, hogy a tavaszra és az õszre a meleg, a nyárra és a télre pedig a hideg színárnyalatok a jellemzõek. Míg a tavasz színei könnyedek és vidámak, és mindig sárgás tónusokra alapozottak, addig az õsziek súlyosabbak, földhatásúak, narancsos, vagy arany beütéssel. A nyári, hûvös színek általában kékesen elmosódottak, míg a téliek harsányan “jeges” színekben jelennek meg, ugyancsak fõleg kékes tónusokban.

     A rokon évszakok színei is rokonságban, pontosabban harmóniában vannak egymással, ha viszont a téli és az őszi vagy nyári és tavaszi színeket vegyítjük, megszűnik a harmónia, és feszültség jön létre.

     A természetben előforduló színeket nagyon jól átültethetjük lakásbelsők kialakításához, de a természet tökéletességét csak úgy sikerül megközelítenünk, ha nemcsak a színeket, de azok megjelenési formáit, vagyis a textúrákat, felületeket is megpróbáljuk utánozni a jó anyagválasztással, a színek arányának helyes megválasztásával. Nem választhatunk jól, ha nem vizsgáljuk az adott bútor, textil, dísztárgy színét a lakásban uralkodó fényviszonyok között. Ez a természetes és mesterséges megvilágításra egyaránt vonatkozik. A helyiség tájolása is fontos, hiszen napszakonként más árnyalatok válnak hangsúlyossá.

     A fényárban úszó szobákban intenzívek a színek, míg a lenyugvó napfény lágy és puha, ami a barnás, sárgás tónusokat élénkíti. Ha nem éri közvetlen napfény a helyiséget, akkor csak kevéssé változnak a színek. Mesterséges fényeknél fontos tudni, hogy meleg fényekből a meleg színek élnek jobban, míg a hidegek tompák, szürkések lesznek. A hideg fények felerősítik a hideg színeket és gyengítik a meleg árnyalatokat. A napszakok változásával a természetes fényhatás is változik. Kora reggel kicsit rózsaszínes, délfelé már erős sárga, naplementekor pedig vöröses tónust kölcsönöz.

     Otthonunk színeinek kiválasztásában a kínai eredetű Feng Shuira is hagyatkozhatunk. Ennek egyik módszere, ha a Ba-gua nyolcszöget használjuk.

     Ez a nyolcszögletű alakzat a I Ching 8 trigramján alapul, és egyszerre jelképezi a kör szellemi világát és a négyzet anyagi világát, illetve arra hívja fel a figyelmet, hogy e kettő valójában egy. Minden oldala értelmezhető az anyagi és a szellemi világban is, vagyis az anyagi világban a harmóniára való törekvés a szellemi szint felemelését is magával hozza. A Ba-gua 8 szögében a 12 állatövi jegyhez és az 5 elemhez tartozó tulajdonságok vannak feltűntetve, és mind a 8 oldalához irányok, testrészek és színek vannak hozzárendelve. Úgy használjuk, hogy a lakás alaprajzára illesztjük úgy, hogy a Karrier oldala a bejárat felőli oldal legyen. Az egyes életterületek hangsúlyozására azután a hozzájuk kapcsolódó színeket használhatjuk. A kínaiak bizonyos színeket kedvezőbbnek tekintenek. Általában a fekete a fény elvesztését jelenti, így alkalmazását kerülik. A fehér szintén kerülendő, mert ez Kínában a gyász színe. A vörös a kínaiaknak a házasság és más ünnepek színe, kedvező szín. A sárga, a nap színe, a hosszú életet jelenti. A zöld, a tavasz színe a növekedést, a frissességet és a nyugalmat jelzi. A kék egy kétértelmű szín, ami az eget reprezentálja, ami jobbára kedvező, bár néha talán a hűvössége miatt a halálra utal.

     A Ba-gua által használt életterületek, színek, elemek, szervek és az azt erősítő eszközök a következő táblázatban vannak összefoglalva:
BA-GUA OLDAL

ELEM

SZÍN

SZERVEK

ERŐSÍTŐ ESZKÖZÖK

1.

CSALÁD EGÉSZSÉG

fa

zöld

láb

fából készült dolgok, növényeket ábrázoló képek, szövetek, növények, vízzel kapcsolatos dolgok, családi fényképek

2.

GAZDAGSÁG

fa

zöld

csípő

vízzel kapcsolatos dolgok, csobogók, akváriumok, halat ábrázoló festmények, és szobrok, fényforrások, pénzes zacskó, szerencsepénzek, arany szín

3.

HÍRNÉV

tűz

vörös

szem

a céggel kapcsolatos dolgok, diploma, és egyéb végzettséget igazoló iratok, fényforrások, piros szín

4.

HÁZASSÁG

föld

rózsaszín

belső szervek

páros dolgok, agyag tárgyak, porcelánok, tájképek

5.

GYEREK

fém

fehér

száj

fémből készült tárgyak, kövek, fehér szín, ásványok, ezüst szín

6.

SEGÍTŐKÉSZ EMBEREK

fém

arany

fej

fémből készült tárgyak, kövek, fehér és szürke szín, fehér origami darvak

7.

KARRIER

víz

kék

fül

fekete és mélykék színek, a munkánkkal kapcsolatos tárgyak, fémből készült tárgyak, víz, átlátszó kristály edények

8.

TUDÁS

föld

narancs

kéz

szakkönyvek, zöld vagy sárga színek, hegyet ábrázoló festmények, képek

9.

KÖZÉP

föld

sárga

lép

földszínű szőnyeg, négyzet alakú asztal, égetett agyag burkolatok, sárga, vagy arany szín


A különböző területeket a következő színekkel erősíthetjük:

• a gazdagság területe: zöld, lila, kék, vörös, kerülendő: sárga, narancs, arany, ezüst, fehér
• a hírnév területe: vörös, zöld, arany, kerülendő: kék
• a házasság területe: vörös, rózsaszín, sárga, narancs, fehér, kerülendő: zöld
• a család területe: zöld, kék, kerülendő: sárga, narancs, fehér, arany, ezüst
• a gyermekek területe: fehér, arany, ezüst, sárga, narancs, kerülendő: vörös
• a tudás területe:  sárga, narancs, vörös, kerülendő: zöld
• a karrier területe: kék, királykék, fehér, ezüst, arany, kerülendő: sárga, narancs
• a pártfogók területe: arany, ezüst, fehér, sárga, narancs, kerülendő: vörös


     A másik Feng Shui módszer a személyes Kua szám meghatározásából indul ki. Ehhez mindössze a Ehhez mindössze a születési év utolsó két számjegyét kell összeadni mindaddig, míg egyjegyű számot kapunk. Amennyiben egy férfi Kua számát szeretnénk meghatározni, az eredményt ki kell vonni tízből, nők esetében viszont az eredményhez ötöt kell hozzáadni. Az így kapott egy és kilenc közötti szám a Kua szám. A Kua szám megállapítását követően egyszerűen meghatározhatjuk, mely színek és formák nyújthatnak segítséget mindennapi életünkben és otthonunk berendezésében Minden Kua számhoz rendelhetünk egy elemet attól függően, hogy mit szeretnénk erősíteni személyiségünkben. Alapvetően négy olyan életterületet különböztetünk meg, melyeket öltözködésünkkel, és lakásunk berendezésével is erősíthetünk. Mindenki rendelkezik a sikerhez, szerelemhez, szépséghez és egészséghez rendelt területtel.
Pl.

Az  1-es Kua szám
Sikert elősegítő eleme: fa
Egészséget megőrző eleme: fa
A szerelmet segítő eleme: tűz
A szépséget megőrző eleme: víz


     Ezután csak annyi a dolgunk, hogy annak az elemnek a színeivel vesszük körbe magunkat a környezetünkben, amit hangsúlyozni szeretnénk. Ha tehát a víz elemet szeretnénk erősíteni, akkor a kék árnyalatait használjuk, vegyük körbe magunkat hullámos formákkal, aszimmetrikus mintákkal. Hullámos minta esetén az alapszín legyen fehér, maga a minta pedig kék és zöld, hiszen az elemek körforgásában a kék víz elem táplálja a zöld faelemet, így erősíti a környezetében élőket. Ha a fa elemet szeretnénk előtérbe helyezni, akkor elsősorban a zöld árnyalatait válasszuk, valamint a csíkos mintákat. A csíkos mintázat alapszíne mindig legyen zöld, kék, vagy fehér. A fém elem erősítésére pasztell színeket használjunk, valamint aranyat, ezüstöt, fehéret, a mintázatban pedig lehetőleg a pöttyöset válasszuk. A legszerencsésebb, ha a bútorok, lakástextíliák alapszíne kék vagy zöld, a pöttyök pedig a fém színeit viselik. A föld elem hangsúlyozására a földszínek, vagyis a sárga és a narancs, formáját tekintve pedig a téglatest a legalkalmasabb. A kockás minta vörös és sárga színnel kombinálva rendkívül előnyös, és a fehér és fémes színek (ezüst, arany, pasztellszínek) szintén ideálisak lehetnek. A tűz elem erősítésére a vörös szín és a háromszögletű minta alkalmas. A minta alapszíne legyen zöld vagy barna, ez szerencsét hoz.

     Láthatjuk, hogy mennyi módszer van a színek használatára lakásunk berendezésében. Mindenki csak maga döntheti el, milyen az a környezet, amelyben jól érzi magát. A szín ugyanis személyes ügy. Ami az egyik embernek türkizkék, az a másiknak zöld lehet. A színek lélektanából következik, hogy ki mit részesít előnyben. Ezért fontos, hogy a lakást használó családtagok próbáljanak egyezséget kötni egymással az egyes helyiségek színeinek megálmodásakor, és a saját szobájának színeirõl lehetõség szerint mindenki maga döntsön.

     Nem kötelezõ az egész lakást egyetlen évszak színeivel berendezni: északi és keleti fekvésû szobáknál inkább meleg, déli és nyugati szobáknál inkább hideg színeket alkalmazzunk. Ha bizonyos színek már adottak, ezeket úgy hozhatjuk összhangba új elképzeléseinkkel, hogy a meglévõ színeket valamilyen hasonló árnyalatúval kombináljuk, úgy, hogy a régi kevésbé domináljon. Ha pedig a fényviszonyok nem kedveznek bizonyos színeknek, akkor kössünk kompromisszumot, és a színskáláról az egyik kiegészítõ színt válasszuk. A legfontosabb az, hogy otthonunk számunkra harmonizáló és gyógyító energiákat sugározzon.

Itt szerkesztheted a frissen létrehozott oldaladat!

Ezt a szöveget nyugodtan kitörölheted és
a helyére írhatod az új oldalad tartalmát.
Amíg az oldal tulajdonosa nem helyez el itt tartalmat, addig a mai napi leglátogatottabb oldalak listája jelenik meg!

KIEMELT, REKLÁMMENTES OLDALAK

1. Aszfaltozás Útépítés Kátyúzás 06703244623 SÁNDORASZFALT Kft. Országosan !

► Aszfaltozás, útépítés, mart aszfalt, kátyúzás országosan és Budapest területén. Akkor válasszon minket, ha Önnek nem csak az ár, hanem a minőség és a garancia is fontos!

sandoraszfalt-kft.hupont.hu

2. Aggtelek Szakal Vendégház

► Aggteleki-tó közvetlen közelében található vendégház teljes felszereltséggel!

szakalvendeghaz.hupont.hu

3. SATVEDA

► IGAZTUDÁS

sadvidya.hupont.hu

4. Szeged szállás -Csaba Vendégház- Panzió - Apartman, szegedi szálláshely

► Szállás Szeged- szegedi szállás , panzió , apartman- A fiatalok kedvelt szálláshelye Szegeden. -Szeged belvárosához közeli szálláshely:szegedi szállás- Olcsó szállás Szegeden- 4000forint/fő/nap

szegediszallas.hupont.hu

5. Háztartási gép szerviz

► Indesit, Ariston, Ardo, Gorenje, Samsung, Whirlpool, Candy, Siemens, Bosch, Zanussi, Beko, Electrolux, Szakszerviz. MOSÓGÉP javítás- MOSOGATÓGÉP javítás SZÁRÍTÓGÉP javitás- VILLANY TŰZHELY FŐZŐLAP javitás 06/1-308-87-28, 06/1-359-34-54

szervizkozpont.hupont.hu

6. Szervezetfejlesztés Mesterfokon!

► Kasza Tamás összesen 25 éve a szervezetfejlesztés területén mozog. Új könyve több mint ezer vállalkozót segített, hogy megértsék a szervezetfejlesztés sorrendjét, és pontos alkalmazását.

szervezetfejlesztes.hupont.hu

7. SOMODI ÜGYVÉDI IRODA

► HA FONTOS A MEGBÍZHATÓSÁG

somodidr.hupont.hu

8. PILÓTAKÉPZÉS, SÉTAREPÜLÉS, LÉGIFOTÓ MOTOROS SÁRKÁNYREPÜLŐVEL !

► Üdvözlöm! Ezt az oldalt azért készítettem, hogy bemutassam Önnek az egyik legcsodálatosabb és legszabadabb repülési formát, a motoros sárkányrepülést!

sarkanyrepulo.hupont.hu

9. Ráckevei Anna

► színművésznő / információs honlap/

studioanfi.hupont.hu

10. Sztárok Oldalai

► Miley Cyrus, Hannah Montana, Justin Bieber, Avril Lavigne, Selena Gomez, Hilary Duff, Beyonce, Shakira, Leonardo Dicaprio, H2O Sellőmesék, Ashley Tisdale, Demi Lovato

sztar-oldalak.hupont.hu

LEGLÁTOGATOTTABB OLDALAK (MAI).

HuPont hirdetési rendszer

1. Angol nyelvkönyv - azoknak akik szeretnének IGAZÁN jól angolul!

► Sokszor belefogtál már az angol nyelv megtanulásába, de mindig elakadtál? Megvan a megoldás! Ez a nyelvkönyv meg tud tanítani angolul.

angol-nyelvkonyv.hupont.hu

2. Coinmoin BTC. How to earn bitcoin?

► Coinmoin BTC. How to earn bitcoin?

coinmoin.hupont.hu

3. NICS probiotikus táplálék-kiegészítők. Élőflórás termékek.

► Sokszor a legapróbb dolgok hozzák a legnagyobb változást!

probiotikus.hupont.hu

4. Komoly és Komolytalan

► Ahogy a teremtés vagy a rendrakók szerkesztik

latomszol.hupont.hu

5. Lelkünk, tudatunk és testünk egyensúlya

► Visszaadni az erőt a domináns agyfélteke elülső és hátulsó agyterületének összehangolására, hogy tudatos választásra legyünk képesek. Választásra, ami megváltoztatja a múltat, hogy olyanná formálhassuk a jövőt, amilyenné alakítani valóban szeretnénk

lelkiegyensulyunk.hupont.hu

6. Szerelmes idézetek!!! <3

► Szívből szeressétek egymást!! (szívem érzéseit írom le)

zsancibaba.hupont.hu

7. Fanny Pizzéria

► Ide írhatod maximum 250 karakter hosszúságban a honlap leírását ill. szlogenjét. A leírás fontos a weboldal látogatottá tételében, ezért érdemes jól megszövegezni.

fannypizza.hupont.hu

8. Pink Cadillac Professional Nails

► Professzionális körömszobrászat!

pinkcadillacnails.hupont.hu

9. MaTi-CaR ALKATRÉSZEK ELÉRHETŐ ÁRON MISKOLCON....

► Új, utángyártott, és gyári alkatrészek elérhető áron Miskolcon. Minden autótípushoz: ALFA/AUDI/BMW/CITROEN/CHEVROLET/DAEWOO/FIAT/FORD/HONDA/KIA/LANCIA/LEXUS/MAZDA/MITSUBISHI/NISSAN/PEUGEOT/RENAULT/SAAB/SEAT/SKODA/VW alkatrészek elérhető áron..

alkatreszekmindenautohoz.hupont.hu

10. Villanyszerelő Kecskemét

► Villanyszerelés Javítás 06 30 9388145

villanyszakik.hupont.hu

11. Éder-Ház Kft

► Új építésű,tehermentes,családi házak,fizetés könnyítéssel, magas műszaki tartalommal eladók.Az összes mindenkori kedvezmény igénybe vehető a Kft tulajdonában lévő házakra.

ederhazkft.hupont.hu

12. Tanuljuk együtt a matekot!

► Fejtörést okoz a matekpéldák megoldása? Jobb szeretnél lenni matekból? Középiskolai felvételire készülsz? Oldjuk meg együtt a feladatokat!

segitekmatekbol.hupont.hu

13. Róbert bútor

► Üdvözöljük a Róbert bútor honlapján.

robertbutor.hupont.hu

14. TAKARÍTÓGÉP KÖLCSÖNZÉS BUDAPEST

► TAKARÍTÓGÉP KÖLCSÖNZÉS BUDAPEST. NINCS KAUCIÓ! INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁS BUDAPESTEN! KEDVEZŐ BÉRLETI DÍJ!

budapestigepkolcsonzo.hupont.hu

15. Frissen vágott csirke-kakas őstermelőtől házhozszállítva pipifarmról!!!

► Válassza a hazai mindíg friss csirkét, mesterséges hústömegnövelök,színezékek nélkül!!!

pipifarm.hupont.hu

16. Postagalamb Sky Steeds Homing Pigeon Loft Postagalamb sport és tenyésztés

► A síker öt pillére. Tenyésztés. Takarmányozás. Tréning. Egészség. Dúc.

sky-steeds-postagalamb.hupont.hu

17. Új, csomagolássérült, szépséghibás készülékek. Budapesten

► Feltöltés alatt...

olcsomuszaki.hupont.hu

18. 3D Műszempilla Akció, Profi 1D-3D-5D-6D Volume Műszempilla Budapest

► 3D Műszempilla Kispest, 3D műszempilla Budapest,3D műszempilla hosszabbítás Budapest, 5D-6D Volumen műszempilla felrakás,3D Műszempilla felhelyezés, 19.kerület, 3D Műszempilla Budapest- Kispest-XIX kerület, 4D műszempilla

muszempillahosszabbitas.hupont.hu

19. A HAZA NEM ELADÓ MOZGALOM PÁRT

► Győzni fogunk, mert olyan elképzelést képviselünk, amely egy közös céllá alakul át, ezért elpusztíthatatlan, valamint visszaadja az emberek önbecsülését, magabiztosságát és az önmegvalósítás reményét, társadalmi osztályoktól függetlenül. Kásler Árpád

ahazanemeladomozgalom.hupont.hu

20. ♥♥Sokféle sztár egy helyen!♥♥

► Az oldal mindenféle befutott sztárokkal foglalkozik.Disney sztárokkal,magyar sztárokkal.Itt mindent megtaláltok a kedvenc sztárjaitokról amire csak kiváncsiak vagytok!Jó böngészést!

sztarokforewer.hupont.hu

21. Kötelező olvasmányok, versek és még sok minden röviden

► A tanulás fogalma:köznapi értelmezése: eddig ismeretlen tudás elsajátítása, pedagógiai: oktatás során elsajátított képességek, iskolai: bevésett anyag különböző helyzetekben felidézhető

roviden.hupont.hu

22. SÜTŐDISZKOSZ

► A sütődiszkoszban egyszerre készíthetünk húst és köretet is!

sutodiszkosz.hupont.hu

23. Végtelen szerelem

► "Szerelem az, amikor csendes nyugalommal csak átöleled és tudod, az életed is rábíznád. Mikor biztonságban érzed magad, és akármilyen baj ért, akármilyen zaklatott vagy mellette megnyugszol. Ahogy némán a szemedbe néz, és csak megszorítja a kezed...

princess.hupont.hu

24. PRO-SPORT

► Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

pro-sport.hupont.hu

25. Receptpalota

► Finom receptek gyűjteménye. Grillázstorta és formatorta sütés

receptpalota.hupont.hu

26. TUDAT DIFFERENCIÁL FREKVENCIAKÉPESSÉGÉNEK ÉS A TÉRTECHNOLÓGIÁNAK PÁRHUZAMA

► Nikola Teslát a külső energiák frekvenciaképességeinek megértése és működtetése motiválta, nálam mindezek az agy általi megjelenésében inspirálnak kutatásra

tudatifrekvencia.hupont.hu

27. GLUTÉNMENTES ÖVEZET

► Hogyan fogyhatsz 50 felett gluténmentes diétával?

glutenmentesreceptek.hupont.hu

28. Bebetto Luca S-Line,Bebetto babakocsi,Aquarius,Flavio,Silvia,Nico,Nico Plus

► Bebetto Multifunkciós babakocsik.Újszülött kortól használható 15 kg-ig.

bebetto.hupont.hu

29. Metin2 Himnusz

► Naon király :) több példány is lessz csak egy picit nehéz :)

metinhimnusz.hupont.hu

30. Mellszívó,mellszívók,elektromos mellszívó,kézi mellszívó,mellszívó jó áron!

► Mellszívó,mellszívók,elektromos mellszívó,kézi mellszívó,mellszívó jó áron!Philips AVENT,BabyOno,Bertoni,Momert,Medela,Tomee Tipee kézi és elektromos mellszívók nagy választékban!Rendeljen most!

mellszivo.hupont.hu

31. Möbeltapezierer, Polsterer, Tischler - Josef Kobra

► Unternehmer

mobeltapezierer-kobra.hupont.hu

32. Varrógép javítás háznál, Budapest területén.

► Varrógép javitás, Budapest területén. Varrógépek elhasználódott alkatrészeinek pótlását, szakszerű beszerelését otthonában is elvégzem.

varrogep-javitas.hupont.hu

33. Mlincsek Ivett oldala.Köszöntelek téged,remélem tetszik majd.<3

► Sziasztok!!Mlincsek Ivett vagyok az oldal szerkesztöje.Remélem tetszik majd az oldal,vissszavárlak titeket.Az oldal minden nap feltöltés alatt áll.Minden nap lesz valami új.

star-gril.hupont.hu

34. Tini csajok birodalma~

► Egyáltalán nem számít, hogy mit mondanak rólunk, csak az, hogy mit gondolunk belül magunkról.

tinicsajokbirodalma.hupont.hu

35. Babakocsi,babakocsik minden választékban!Szuper árak!

► Pierre cardin babakocsi ,Bebetto babakocsi,Top rider babakocsi,Chipolino babakocsi,Giraffe Club babakocsi,Espiro babakocsi,Baby Design babakocsi hatalmas választékban!

babakocsicsepel.hupont.hu

36. Kreatív ötletre van szüksége? Érdemes ide betérni

► Ezen az oldalon a kreatív oldalamat mutatom be, és egyben ajándék tippekkel, kreatív ötletekkel is szolgálok nektek.

minden-ami-kreativ.hupont.hu

37. Angyali menedék

► Angyali vezetés a megfáradt és beteg lelkeknek

archangelgabriel.hupont.hu

38. Kémia-Fizika

► Érdekes dolgok.......

kemia-fizika.hupont.hu

39. Gyerek bicikli és kerékpár, gyerek bicikli, Lofty gyerek biciklik, olcsón!

► Gyerekbiciklik olcsón.www.bababoltolcso.hu

gyerekbicikli.hupont.hu

40. Egy- és kétszemélyes elektromos kisautó 1 éves kortól 8 éves korig!

► Több mint 80-féle elektromos kisautó, a legjobb áron nagy kedvezménnyel, szülői távirányítóval! AUDI, FORD, MERCEDES, BMW, JAGUAR, VOLVO, NISSAN liszenszes elektromos kisautók!

elektromoskisauto.hupont.hu

41. Tordai Antikvárium

► Régi és használt könyvek, érdekes, ódon ajándéktárgyak. Köny-, könyvtár, hagyaték vétele. 1077 Budapest, Király u. 31. Tel.: 352-0229, 30/9604106, e-mail: yadrot@freemail.hu

tordaiantikvarium.hupont.hu

42. RECEPTVILÁGOM

► Egyszerű és nagyszerű receptek.

receptvilagom.hupont.hu

43. EPERECEPT

► Otthon tesztelt receptek epés olvasók számára

eperecept.hupont.hu

44. EMA-LION Bonyhádi Zománcáru Kft. Vasas Szakszervezete

► Üdvözöl téged az EMA-LION Bonyhádi Zománcáru Kft. Szakszervezete, keresgélj bátran kedvedre. Érezd jól magad!

ema-lionszakszervezete.hupont.hu

45. Futóbiciklik, futóbicikli, spartan futóbicikli, akciós futóbiciklik, fa fut

► Futóbiciklik, futóbicikli, spartan futóbicikli, akciós futóbiciklik, fa futóbiciklik, olcsó futóbicikli, osztrák futóbiciklik, német futóbicikli, felfújható futóbiciklik, pedál nélküli futóbiciklik diszkont,

futobiciklik.hupont.hu

46. Emufarm Csanytelek

► Minden amit csak az emukról tudni lehet!!!

emu-farm.hupont.hu

47. tuti receptek

► Házisüteményektől a sós süteményeken, desszerteken át a fagylaltokig. A receptek feltöltés alatt

konyvesrecepteket.hupont.hu

48. Csótai ékszer

► Cégünk gyönyörű, igényes, egyedi és exkluzív ékszereket kínál, a különböző drágakövekkel ékesített darabok mellett alacsonyabb árfekvésű ékszerek nagy választékával várjuk Önöket! Készítés, javítás, vésés, tört arany felvásárlás és beszámítás.

csotai.hupont.hu

49. Gyűrűk ura/Hannah Montana/És más állatok

► Kutyák/Lovak/Hannah/Gyűrűk ura

miley-gyurukura.hupont.hu

50. Pannon fehér Nyúltenyésztő Balatonalmádi

► Kistermelői pannon fehér nyúl tenyészet! ''Magyar nyulat magyar nemesítésű állományból''

oriasnyultenyeszto.hupont.hu

51. Házias ebédlő - büfé a Rokolya utcai irodaház földszintjén

► ******* Nálunk nem csak az ebéd fő, hanem az egészség is! ******* Címünk: Bp. XIII. Rokolya u. 1-13. - - - - - - Telefon: +36 30 8790740 Email:rokolyabufe@gmail.com * facebook.com/Rokolya Étkező

rokolyabufe.hupont.hu

52. Angyalfények

► Mindenkinek jár a Boldogság és minden amit csak szeretne !! "Amit az ember el tud képzelni, azt el is érheti. "

angyalfenyek.hupont.hu

53. Névnapi verses köszöntők, képeslapok - Pál Júlia tollából

► Különleges, verses névnapi köszöntők, képeslapok, nevek jellemzése, jelentése, saját versek

nevnapikoszontok.hupont.hu

54. csajok...

► A legtutibb lányos oldal!!

fcsilla.hupont.hu

55. FENYŐFA - KARÁCSONYRA

► Fenyőfa minden méretben bő fajtaválasztékban -korrekt kiszolgálással

fenyofa.hupont.hu

56. MAGYAR URALKODÓK IDŐRENDJE ÉS ARCKÉPCSARNOKA, A MAGYAR TÖRTÉNELEM IDŐRENDJE

► A magyar királyok uralkodási rendje, a magyar történelem időrendje, erdélyi fejedelmek. - Keresd:Lehoczky József:MAGYAR LOVAGKÖNYV, A FEUDALIZMUS KÉZIKÖNYVE!

uralkodok.hupont.hu

57. Nemes Ház

► Nyaraljon Balatonmáriafürdőn a nyugalom szigetén Balatonmáriafürdőn einen Urlaub Oase der Ruhe

nemes-janos.hupont.hu

58. Eladó Spanyol ingatlanok COSTA BLANCA!A SPANYOLORSZÁGI befektetések oldala!

► Eladó Spanyol ingatlanokat kínálunk kedvező áron, COSTA BLANCA csodálatos tengerpartján. Spanyolországi apartmanok, sorházak, luxuslakások-villák, üzlethelyiségek nagy választékban, a létező minden segítséggel.+34 634 096 770

spanyolinvest.hupont.hu

59. Babadiszkont,babakocsi diszkont,baba járóka,baba diszkont,babakocsi akciók!

► Babadiszkont,Bababolt olcsó,webáruház és bolt.Minden ami a babának és a mamának kell megtalálható.www.bababoltolcso.hu

babadiszkont.hupont.hu

60. Vbus Ikarus

► Frissítés dátuma: 2018.05.13.

vbusikarus.hupont.hu

61. Polgári Búcsúztatás - Zombor Zsuzsanna

► Polgári búcsúztatás és temetés szervezés Szolnok-, Békés-, Csongrád megyében! 70-385-0914

memento.hupont.hu

62. Emufarm Lajosmizse-Felsőlajos

► Emutartás, keltetés, hizlalás, szaporítás, emucsibe eladás,bérkeltetés, Nandu tartás, csibe eladás

emutartas.hupont.hu

63. Minden ami szlovák nyelv

► Ennek a honlapnak létrehozásával szeretném segiteni azok munkáját, akik érdeklődnek a szlovák nyelv és kultúra iránt.

szlovaknyelv.hupont.hu

64. Babamérlegek,bababoltolcso.hu

► Olcsó babamérlegek vásárlása a webáruházba és bababoltunkban.

babamerlegek.hupont.hu

65. www.Lovas world.hupont.hu-Minden lovakról and pónikról!:D

► Támogató lovas oldalaink: lovasok.hu , sportlo.hu,ponyclub.hu és horsesclub.gportal.hu weblapok!Tank you nekik!

lovasworld.hupont.hu

66. MaTi-CaR Alkatrészek - AUTÓALKATRÉSZEK ELÉRHETŐ ÁRON MISKOLCON...

► Új, utángyártott alkatrészek kedvező áron Miskolcon. AUDI, BMW, CITROEN, CHEVROET, DAEWOO, FIAT, FORD, HONDA, HYUNDAI, KIA, MAZDA, NISSAN, OPEL, PEUGEOT, RENAULT, SEAT, SKODA, VW alkatrészek! Szinte minden autóhoz alkatrészek elérhető áron..

maticar-alkatreszek.hupont.hu

67. Bio vetőmagok saját kertemből

► Teremtés Könyve 1/29. „Nézzétek, nektek adok minden növényt az egész földön, amely magot terem és minden fát, amely magot rejtő gyümölcsöt érlel, hogy táplálékotok legyen".

biovetomag.hupont.hu

68. "Egészségesebb leszel, ha bio terméket eszel!"

► Az egészségmegőrzés számára bio anyagok feldolgozása és kereskedelme. A pásztói "Júlia Bio Malom" termékei.

pasztoioko.hupont.hu

69. Tanulóbicikli, tanulóbiciklik, spartan tanulóbicikli, futókerékpár, hauck

► Tanuló biciklik,olcsón.www.bababoltolcso.hu

tanulobiciklik.hupont.hu

70. Janssen galambok

► postagalambok

janssengalambok.hupont.hu

71. Használt, futózott és új gumik: Személy, Teher, Munkagép Tel.:06-70/6048810

► HASZNÁLTGUMI: (6.HÓNAP) FUTÓZOTT GUMI: (LEFUTÁSIG) ÚJ GUMI: (2. ÉV GARANCIÁVAL) Cím: H - 2060 BICSKE SZENT LÁSZLÓ ÚT 50. e-mail: unimobilcar@gmail.com

gumi-reifen.hupont.hu

72. Kutya

► Ez az egész oldal csak kutyákról szól! A - Z-ig

balukacska.hupont.hu

73. ASZFALTOZÁS!ÚTÉPÍTÉS!KÁTYÚZÁS!MART ASZFALTOZÁS!0620/282-73-47

► Aszfaltozás 15 év tapasztalattal!Célünk a kiváló munka és a jó minőség!Ár megegyezés szerint!

milavecz-aszfalt.hupont.hu

74. Ingyen Weboldal, Ingyenes Honlapok :D Saját Weboldalak Készítése Otthonról

► Itt megismereheted a magyarnyelvű weboldalkészítő programokat és webhelyeket, hogy ne csak itt a HuPont.hu oldalon, de máshol is készíthess ingyenes vagy filléres, de jó mínőségű weblapokat! A HuPont.hu-nál jobbat csak nehezen találsz, mert ez a ...

ingyenesweblapszerkesztok.hupont.hu

75. Angolkorepeta.hupont.hu

► ez a honlap azért jött és folyamatosan jön létre,hogy segítségére legyen minden angol nyevet tanuló számára....az oldalon találsz/fogsz találni nyelvtani és szókincsfejlesztő feladatokat és elméletet is.....tanulj angolul,mert megéri...

angolkorepeta.hupont.hu


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 11
Tegnapi: 30
Heti: 45
Havi: 172
Össz.: 39 694

Látogatottság növelés
Oldal: Színek a környezetünkben
Színek: a fehér - © 2008 - 2018 - szinekfeher.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »