Színek: a fehér

Színek keletkezése, története és gyógyító ereje                            Színek a környezetünkben


     Otthonunk, környezetünk színei nagyon meghatározóak a mindennapjainkban, hiszen tudjuk, hogy a színek energiák, és állandóan hatással vannak lényünk minden szintjére. Amikor valamilyen színűre festjük a falakat, valamilyen kiegészítőket választunk életterünkbe, akkor különböző energiakompozíciókat hozunk létre. Szinte minden esetben megfigyelhető, hogy azokat a színeket választjuk a környezetünkbe, amelyek adott helyzetben gyógyítanak és harmonizálnak bennünket. Ha tudatában vagyunk a választásunk okának, akkor célzottan is segítségül hívhatjuk az színeket, hogy energiájukkal segítségünkre legyenek.

     Tekintsük át, hogy az egyes színek milyen hatással vannak ránk, és hogyan használjuk őket a környezetünk és lakóhelyünk berendezésében, ha a hangulatot akarjuk velük irányítani.

     A vörös emeli a hőmérsékletet, és aktivitásra késztet. Nehéz és erős energia, ezért inkább csak kisebb felületeken vagy elszórtan használjuk, mert erőteljesen izgató hatású. Emellett szűkíti is a teret. Előszobában vagy recepciókon jó hatású, mert a szívesen látottság érzetét kelti. Remek az étkezőbe kiegészítő színként, mert étvágygerjesztő hatású. Ha a hálószobában használjuk, nem igazán a nyugodt alvást segítjük elő vele, hanem inkább erotikus légkört teremt.

     A narancs szín mozgásra és aktivitásra serkent, ezért inkább a kiegészítőink színében jelenítsük meg. Használhatunk narancsot a nappaliban vagy a tárgyalókban, előmozdítva a kreativitást és az emberek közti kapcsolatokat, valamint az ebédlőben, mert a vöröshöz hasonlóan ez is étvágygerjesztő hatású. Ha idegenkedünk az erős narancs színtől, akkor használjunk halvány korallt, amelynek hatása megegyezik a narancséval, valamint bizalomerősítő is egyben.

     A sárga a nap fényéhez legközelebb álló szín, ezért széles körben használják a lakberendezésben. Hívogató és meleg szín, így bármelyik helyiségben kiváló, és szinte minden színnel kiegészíthető. Használhatunk sárgát a könyvtár-, a dolgozó- vagy a gyerekek tanulószobájában, mert segíti a gyakorlatias gondolkodást, segít meglátni az összefüggéseket, és mentálisan stimuláló hatása van. Segíti az információk feldolgozását, az integrálás folyamatát. Jó választás lehet a nappaliba is, mert javítja a kedélyállapotot, lelkesít és optimizmust sugároz. A túl sok és erős sárga színnel azonban vigyázzunk, mert folyamatos ellenőrzési hajlamot kiváltó és vitákat generáló energia lehet.

     A zöld optikailag tágítja a teret, se nem meleg, se nem hideg, ezért mindenhová ideális szín. Jól illik minden más színhez, lágyítja vagy akár kiemeli azokat. Jól alkalmazható a dolgozószobákba, irodákba, rendelőkbe, mert segít döntéseket hozni, pihentető a testnek és az idegrendszernek, csillapítja a stresszt és csökkenti az ingerlékenységet. Szűk szobákban vagy kis lakásokban használhatjuk térhatásnövelőként, ugyanakkor a nagy terek ürességét is elveszi, és lágyítja az éles sarkokat. Önmagában lehet tompa és túlzottan nyugtató hatású, ezért érdemes együtt használni a komplementer vörössel, mert az cselekvésre késztet.

     A kék nagyon pihentető szín, és jó háttér, mert semmi tolakodó nincs benne. Jó hatású minden olyan helyen, ahol pihenni vagy meditálni szeretnénk. Jó szín a fürdőszobába, mert a tisztaságot, a víz tisztító erejét juttatja az eszünkbe. Ugyanakkor eléggé hideg, távolságtartó szín is, ezért ha fázósak vagyunk ne használjuk nagy felületen. Olyan helyiségekben, ahol nincs természetes fény ne használjuk, vagy csak kiegészítővel, mert nyomasztóvá válhat. Királykék árnyalata igen figyelemfelkeltő – hálószobák, fürdőszobák kiváló kiegészítő színe lehet.

     A lila a legkiegyensúlyozóbb szín a meleg vörös és a hideg kék között. Jó hatású minden olyan térben, ahol csendes tevékenységet folytatunk.

     A fehér otthon tisztaságot és eleganciát sugároz, de a túl sok fehér merev, hideg érzetet is kelthet, ezért vigyázzunk vele. Ha kiegészítőként alkalmazzuk, akkor a meleg színeket lágyítja, a hidegeket erősíti.

      Ugyanakkor belső tereink kialakításakor nem csak a hangulatok létrehozása miatt kell tudatosan színt választanunk, hanem mert a színek a térarányokat is jelentősen befolyásolják.          

Ha sötét a padló, oldalra és felfelé is tágítja a teret.

Színes padló és mennyezet esetén a szoba alacsonyabbnak és szélesebbnek látszik.

Ha a hátsó fal sötét, a szoba oldalirányban tágul.

Erős színű hátsó fal és mennyezet esetén a szoba rövidebbnek tűnik.

Sötét oldalfalak és padló esetén a szoba hosszabbnak látszik.

A színes hátsó fal a bútorok kiemelésére alkalmas.

Két színes oldalfal esetén keskenyebbnek érzékeljük a teret.

Ha minden felület egyforma színű, zárt teret érzékelünk.

Sötét oldalfal és mennyezet esetén a tér a hátsó fal irányában hosszabbnak tűnik.

Világos padló és mennyezet esetén magasabbnak tűnik a helyiség.

Ha a padló világosabb a többi felületnél, a szoba barlangszerűvé válik.

Ha a teljes helyiséget sötétre festjük, zárt és nyomasztó érzést kelt.


      A lakókörnyezet berendezésekor sokféle más szempontot is figyelembe vehetünk a színválasztásban.

Sokan állítják, hogy különböző lelki alkatú emberekhez különböző színek és évszak-hangulatok illenek. Az ókorban az embereket belső tulajdonságaik alapján négy alaptípusba sorolták.

A változó lelkiállapotú, szangvinikus típushoz a könnyed, vidám, barátságos sárga szín való. Lényét leginkább az üde tavaszi hangulat fejezi ki. Hullámzó kedélyállapota ellensúlyozására a lila és a tompa sötét színek is alkalmasak.

A melankolikus, passzivitásra hajlamos személyek lényéhez a kék szín illik leginkább, mert megnyugtató, passzív és hűvös hatású. Évszaka a nyár, amelynek vörös és narancs árnyalatai ösztönzőek és aktivitásra buzdítanak.


            A kiegyensúlyozott, de befelé forduló flegmatikus emberek színe a zöld, melynek kékes árnyalatai távolságtartóak, sárgás változatai pedig vidámak. Az évszakok közül az ősz áll hozzá közel. Kiegyensúlyozó színként ajánlott számukra a meleg, lelkesítő vörös és a narancs.

            A kifelé forduló, kolerikus személyek temperamentumát a vörös legélénkebb árnyalatai fejezik ki leginkább. Évszakként a tél illik személyiségükhöz. Szélsőséges kifelé fordulásuk ellensúlyozására a zöld és a lila szolgálhat.

     Ezen lelki alkatunkat azután megjeleníthetjük a lakberendezésben, azokat a színeket választva alapul az otthonunk díszítésében, amelyek legközelebb állnak a szerintünk ránk jellemző alaptípushoz.

     A lakberendezésben alkalmazott másik módszer az egyes évszakok jellemzõ színharmóniáját veszi figyelembe a lakókörnyezet aktuális alakításához. A természetben található összes szín - a közhiedelemmel ellentétben - minden évszakban jelen van, árnyalataikban azonban évszakonként különböznek egymástól. Az ember hajlamos arra, hogy az egyes évszakokat egyetlen, “jellemzõ” színben képzelje el, holott a teljes színskála mindig ott van a természetben. Egy évszak színei mindig tökéletes harmóniát képeznek, miközben árnyalataik összhatása évszakról évszakra változik. Mindegyiknek van egy karakteres alapszíne. Általánosságban elmondható, hogy a tavaszra és az õszre a meleg, a nyárra és a télre pedig a hideg színárnyalatok a jellemzõek. Míg a tavasz színei könnyedek és vidámak, és mindig sárgás tónusokra alapozottak, addig az õsziek súlyosabbak, földhatásúak, narancsos, vagy arany beütéssel. A nyári, hûvös színek általában kékesen elmosódottak, míg a téliek harsányan “jeges” színekben jelennek meg, ugyancsak fõleg kékes tónusokban.

     A rokon évszakok színei is rokonságban, pontosabban harmóniában vannak egymással, ha viszont a téli és az őszi vagy nyári és tavaszi színeket vegyítjük, megszűnik a harmónia, és feszültség jön létre.

     A természetben előforduló színeket nagyon jól átültethetjük lakásbelsők kialakításához, de a természet tökéletességét csak úgy sikerül megközelítenünk, ha nemcsak a színeket, de azok megjelenési formáit, vagyis a textúrákat, felületeket is megpróbáljuk utánozni a jó anyagválasztással, a színek arányának helyes megválasztásával. Nem választhatunk jól, ha nem vizsgáljuk az adott bútor, textil, dísztárgy színét a lakásban uralkodó fényviszonyok között. Ez a természetes és mesterséges megvilágításra egyaránt vonatkozik. A helyiség tájolása is fontos, hiszen napszakonként más árnyalatok válnak hangsúlyossá.

     A fényárban úszó szobákban intenzívek a színek, míg a lenyugvó napfény lágy és puha, ami a barnás, sárgás tónusokat élénkíti. Ha nem éri közvetlen napfény a helyiséget, akkor csak kevéssé változnak a színek. Mesterséges fényeknél fontos tudni, hogy meleg fényekből a meleg színek élnek jobban, míg a hidegek tompák, szürkések lesznek. A hideg fények felerősítik a hideg színeket és gyengítik a meleg árnyalatokat. A napszakok változásával a természetes fényhatás is változik. Kora reggel kicsit rózsaszínes, délfelé már erős sárga, naplementekor pedig vöröses tónust kölcsönöz.

     Otthonunk színeinek kiválasztásában a kínai eredetű Feng Shuira is hagyatkozhatunk. Ennek egyik módszere, ha a Ba-gua nyolcszöget használjuk.

     Ez a nyolcszögletű alakzat a I Ching 8 trigramján alapul, és egyszerre jelképezi a kör szellemi világát és a négyzet anyagi világát, illetve arra hívja fel a figyelmet, hogy e kettő valójában egy. Minden oldala értelmezhető az anyagi és a szellemi világban is, vagyis az anyagi világban a harmóniára való törekvés a szellemi szint felemelését is magával hozza. A Ba-gua 8 szögében a 12 állatövi jegyhez és az 5 elemhez tartozó tulajdonságok vannak feltűntetve, és mind a 8 oldalához irányok, testrészek és színek vannak hozzárendelve. Úgy használjuk, hogy a lakás alaprajzára illesztjük úgy, hogy a Karrier oldala a bejárat felőli oldal legyen. Az egyes életterületek hangsúlyozására azután a hozzájuk kapcsolódó színeket használhatjuk. A kínaiak bizonyos színeket kedvezőbbnek tekintenek. Általában a fekete a fény elvesztését jelenti, így alkalmazását kerülik. A fehér szintén kerülendő, mert ez Kínában a gyász színe. A vörös a kínaiaknak a házasság és más ünnepek színe, kedvező szín. A sárga, a nap színe, a hosszú életet jelenti. A zöld, a tavasz színe a növekedést, a frissességet és a nyugalmat jelzi. A kék egy kétértelmű szín, ami az eget reprezentálja, ami jobbára kedvező, bár néha talán a hűvössége miatt a halálra utal.

     A Ba-gua által használt életterületek, színek, elemek, szervek és az azt erősítő eszközök a következő táblázatban vannak összefoglalva:
BA-GUA OLDAL

ELEM

SZÍN

SZERVEK

ERŐSÍTŐ ESZKÖZÖK

1.

CSALÁD EGÉSZSÉG

fa

zöld

láb

fából készült dolgok, növényeket ábrázoló képek, szövetek, növények, vízzel kapcsolatos dolgok, családi fényképek

2.

GAZDAGSÁG

fa

zöld

csípő

vízzel kapcsolatos dolgok, csobogók, akváriumok, halat ábrázoló festmények, és szobrok, fényforrások, pénzes zacskó, szerencsepénzek, arany szín

3.

HÍRNÉV

tűz

vörös

szem

a céggel kapcsolatos dolgok, diploma, és egyéb végzettséget igazoló iratok, fényforrások, piros szín

4.

HÁZASSÁG

föld

rózsaszín

belső szervek

páros dolgok, agyag tárgyak, porcelánok, tájképek

5.

GYEREK

fém

fehér

száj

fémből készült tárgyak, kövek, fehér szín, ásványok, ezüst szín

6.

SEGÍTŐKÉSZ EMBEREK

fém

arany

fej

fémből készült tárgyak, kövek, fehér és szürke szín, fehér origami darvak

7.

KARRIER

víz

kék

fül

fekete és mélykék színek, a munkánkkal kapcsolatos tárgyak, fémből készült tárgyak, víz, átlátszó kristály edények

8.

TUDÁS

föld

narancs

kéz

szakkönyvek, zöld vagy sárga színek, hegyet ábrázoló festmények, képek

9.

KÖZÉP

föld

sárga

lép

földszínű szőnyeg, négyzet alakú asztal, égetett agyag burkolatok, sárga, vagy arany szín


A különböző területeket a következő színekkel erősíthetjük:

• a gazdagság területe: zöld, lila, kék, vörös, kerülendő: sárga, narancs, arany, ezüst, fehér
• a hírnév területe: vörös, zöld, arany, kerülendő: kék
• a házasság területe: vörös, rózsaszín, sárga, narancs, fehér, kerülendő: zöld
• a család területe: zöld, kék, kerülendő: sárga, narancs, fehér, arany, ezüst
• a gyermekek területe: fehér, arany, ezüst, sárga, narancs, kerülendő: vörös
• a tudás területe:  sárga, narancs, vörös, kerülendő: zöld
• a karrier területe: kék, királykék, fehér, ezüst, arany, kerülendő: sárga, narancs
• a pártfogók területe: arany, ezüst, fehér, sárga, narancs, kerülendő: vörös


     A másik Feng Shui módszer a személyes Kua szám meghatározásából indul ki. Ehhez mindössze a Ehhez mindössze a születési év utolsó két számjegyét kell összeadni mindaddig, míg egyjegyű számot kapunk. Amennyiben egy férfi Kua számát szeretnénk meghatározni, az eredményt ki kell vonni tízből, nők esetében viszont az eredményhez ötöt kell hozzáadni. Az így kapott egy és kilenc közötti szám a Kua szám. A Kua szám megállapítását követően egyszerűen meghatározhatjuk, mely színek és formák nyújthatnak segítséget mindennapi életünkben és otthonunk berendezésében Minden Kua számhoz rendelhetünk egy elemet attól függően, hogy mit szeretnénk erősíteni személyiségünkben. Alapvetően négy olyan életterületet különböztetünk meg, melyeket öltözködésünkkel, és lakásunk berendezésével is erősíthetünk. Mindenki rendelkezik a sikerhez, szerelemhez, szépséghez és egészséghez rendelt területtel.
Pl.

Az  1-es Kua szám
Sikert elősegítő eleme: fa
Egészséget megőrző eleme: fa
A szerelmet segítő eleme: tűz
A szépséget megőrző eleme: víz


     Ezután csak annyi a dolgunk, hogy annak az elemnek a színeivel vesszük körbe magunkat a környezetünkben, amit hangsúlyozni szeretnénk. Ha tehát a víz elemet szeretnénk erősíteni, akkor a kék árnyalatait használjuk, vegyük körbe magunkat hullámos formákkal, aszimmetrikus mintákkal. Hullámos minta esetén az alapszín legyen fehér, maga a minta pedig kék és zöld, hiszen az elemek körforgásában a kék víz elem táplálja a zöld faelemet, így erősíti a környezetében élőket. Ha a fa elemet szeretnénk előtérbe helyezni, akkor elsősorban a zöld árnyalatait válasszuk, valamint a csíkos mintákat. A csíkos mintázat alapszíne mindig legyen zöld, kék, vagy fehér. A fém elem erősítésére pasztell színeket használjunk, valamint aranyat, ezüstöt, fehéret, a mintázatban pedig lehetőleg a pöttyöset válasszuk. A legszerencsésebb, ha a bútorok, lakástextíliák alapszíne kék vagy zöld, a pöttyök pedig a fém színeit viselik. A föld elem hangsúlyozására a földszínek, vagyis a sárga és a narancs, formáját tekintve pedig a téglatest a legalkalmasabb. A kockás minta vörös és sárga színnel kombinálva rendkívül előnyös, és a fehér és fémes színek (ezüst, arany, pasztellszínek) szintén ideálisak lehetnek. A tűz elem erősítésére a vörös szín és a háromszögletű minta alkalmas. A minta alapszíne legyen zöld vagy barna, ez szerencsét hoz.

     Láthatjuk, hogy mennyi módszer van a színek használatára lakásunk berendezésében. Mindenki csak maga döntheti el, milyen az a környezet, amelyben jól érzi magát. A szín ugyanis személyes ügy. Ami az egyik embernek türkizkék, az a másiknak zöld lehet. A színek lélektanából következik, hogy ki mit részesít előnyben. Ezért fontos, hogy a lakást használó családtagok próbáljanak egyezséget kötni egymással az egyes helyiségek színeinek megálmodásakor, és a saját szobájának színeirõl lehetõség szerint mindenki maga döntsön.

     Nem kötelezõ az egész lakást egyetlen évszak színeivel berendezni: északi és keleti fekvésû szobáknál inkább meleg, déli és nyugati szobáknál inkább hideg színeket alkalmazzunk. Ha bizonyos színek már adottak, ezeket úgy hozhatjuk összhangba új elképzeléseinkkel, hogy a meglévõ színeket valamilyen hasonló árnyalatúval kombináljuk, úgy, hogy a régi kevésbé domináljon. Ha pedig a fényviszonyok nem kedveznek bizonyos színeknek, akkor kössünk kompromisszumot, és a színskáláról az egyik kiegészítõ színt válasszuk. A legfontosabb az, hogy otthonunk számunkra harmonizáló és gyógyító energiákat sugározzon.

Itt szerkesztheted a frissen létrehozott oldaladat!

Ezt a szöveget nyugodtan kitörölheted és
a helyére írhatod az új oldalad tartalmát.
Amíg az oldal tulajdonosa nem helyez el itt tartalmat, addig a mai napi leglátogatottabb oldalak listája jelenik meg!

KIEMELT, REKLÁMMENTES OLDALAK

1. Sztárok Oldalai

► Miley Cyrus, Hannah Montana, Justin Bieber, Avril Lavigne, Selena Gomez, Hilary Duff, Beyonce, Shakira, Leonardo Dicaprio, H2O Sellőmesék, Ashley Tisdale, Demi Lovato

sztar-oldalak.hupont.hu

2. Szervezetfejlesztés Mesterfokon!

► Kasza Tamás összesen 23 éve a szervezetfejlesztés területén mozog. Új könyve több száz vállalkozót segített, hogy megértsék a szervezetfejlesztés sorrendjét, és pontos alkalmazását.

szervezetfejlesztes.hupont.hu

3. Aszfaltozás Útépítés Kátyúzás 06703244623 SÁNDORASZFALT Kft. Országosan !

► Aszfaltozás, útépítés, mart aszfalt, kátyúzás országosan és Budapest területén. Akkor válasszon minket, ha Önnek nem csak az ár, hanem a minőség és a garancia is fontos!

sandoraszfalt-kft.hupont.hu

4. Háztartási gép szerviz

► Indesit, Ariston, Ardo, Gorenje, Samsung, Whirlpool, Candy, Siemens, Bosch, Zanussi, Beko, Electrolux, Szakszerviz. MOSÓGÉP javítás- MOSOGATÓGÉP javítás SZÁRÍTÓGÉP javitás- VILLANY TŰZHELY FŐZŐLAP javitás 06/1-308-87-28, 06/1-359-34-54, 06/70-4275094

szervizkozpont.hupont.hu

5. SATVEDA

► IGAZTUDÁS

sadvidya.hupont.hu

6. PILÓTAKÉPZÉS, SÉTAREPÜLÉS, LÉGIFOTÓ MOTOROS SÁRKÁNYREPÜLŐVEL !

► Üdvözlöm! Ezt az oldalt azért készítettem, hogy bemutassam Önnek az egyik legcsodálatosabb és legszabadabb repülési formát, a motoros sárkányrepülést!

sarkanyrepulo.hupont.hu

7. SOMODI ÜGYVÉDI IRODA

► HA FONTOS A MEGBÍZHATÓSÁG

somodidr.hupont.hu

8. Aggtelek Szakal Vendégház

► Aggteleki-tó közvetlen közelében található vendégház teljes felszereltséggel!

szakalvendeghaz.hupont.hu

9. Ráckevei Anna

► színművésznő / információs honlap/

studioanfi.hupont.hu

LEGLÁTOGATOTTABB OLDALAK (MAI).

HuPont hirdetési rendszer

1. Coinmoin BTC. How to earn bitcoin?

► Coinmoin BTC. How to earn bitcoin?

coinmoin.hupont.hu

2. ___ KÓTAJI KERÍTÉSGYÁRTÓ ___ MINDEN GYÁRI ÁRON !!!

► A DRÓTKERITÉS A LEGOLCSÓBB KERITÉS A VILÁGON. AMI SZÜKSÉGES HOZZÁ AZT NÁLUNK MEGTALÁLJA A-Z -ig. FÉM, ÉS BETON KERÍTÉSOSZLOPOK, HORGANYZOTT, ÉS ZÖLD DRÓTHÁLÓ, BETON LÁBAZATI ELEMEK, 3D-s KERÍTÉSPANELEK, ÉS KIEGÉSZITŐK.

kerites.hupont.hu

3. MaTi-CaR ALKATRÉSZEK ELÉRHETŐ ÁRON MISKOLCON....

► Új, utángyártott, és gyári alkatrészek elérhető áron Miskolcon. Minden autótípushoz: ALFA/AUDI/BMW/CITROEN/CHEVROLET/DAEWOO/FIAT/FORD/HONDA/KIA/LANCIA/LEXUS/MAZDA/MITSUBISHI/NISSAN/PEUGEOT/RENAULT/SAAB/SEAT/SKODA/VW alkatrészek elérhető áron..

alkatreszekmindenautohoz.hupont.hu

4. Ingatlanpiacról minden (elemzések, stratégiák, országosan és Budapestről)

► ingatlan, ingatlanvásárlás, ingatlaneladás, ingatlanpiaci elemzés, CSOK-os eladó budapesti ingatlanok, CSOK-os eladó Budapest környéki ingatlanok

ingatlanpiaci-elemzo.hupont.hu

5. FELTŰNŐ ÉS EGYEDI NEMESACÉL ÉKSZEREK ÉS BIZSU ÉKSZEREK ALACSONY ÁRON !!!

► GYÖNYÖRŰ NEMESACÉL ÉKSZEREK ÉS EZÜST ÉKSZEREK NAGYKER ÁRON!!! AZ ELEGÁNS HÉTKÖZNAPI VISELETTŐL AZ EXTRÉM FELTŰNŐ ÉKSZEREKIG ITT MINDENT MEGTALÁL!!!

olcsonszepekszert.hupont.hu

6. ZEMPLÉNI TÁJAK CSODÁLATOS KÉPEI, IDÉZETEK,VERSEK,KÉPEK

► ZEMPLÉN,AHOL A CSEND KEZDŐDIK! "Bízd magad barátokra. De sose vedd a barátság kincsét magától értetődőnek". Stephanie Dowrick

elvonultan.hupont.hu

7. MaTi-CaR Alkatrész- Koreai és Japán autóalkatrészek elérhető áron Miskolcon

► Gyári-, utángyártott Koreai és Japán alkatrészek elérhető áron Miskolcon! CHEVROLET/DAEWOO/DAIHATSU/HONDA/HYUNDAI/ISUZU/INFINTI/KIA/MAZDA/MITSUBISHI/NISSAN/TOYOTA

japanautoalkatresz.hupont.hu

8. MaTi-CaR Alkatrészek - AUTÓALKATRÉSZEK ELÉRHETŐ ÁRON MISKOLCON...

► Új, utángyártott alkatrészek kedvező áron Miskolcon. AUDI, BMW, CITROEN, CHEVROET, DAEWOO, FIAT, FORD, HONDA, HYUNDAI, KIA, MAZDA, NISSAN, OPEL, PEUGEOT, RENAULT, SEAT, SKODA, VW alkatrészek! Szinte minden autóhoz alkatrészek elérhető áron..

maticar-alkatreszek.hupont.hu

9. FRANCIA AUTÓALKATRÉSZEK - MaTi-CaR Alkatrészek elérhető áron Miskolcon....

► Gyári/Utángyártott/Bontott alkatrészek elérhető áron Miskolcon. CITROEN ALKATRÉSZEK-DACIA ALKATRÉSZEK-PEUGEOT ALKATRÉSZEK-RENAULT ALKATRÉSZEK-FRANCIA autókhoz alkatrészek elérhető áron..

francia-auto-alkatreszek.hupont.hu

10. KISBIG KIFŐZDE

► A magyar konyha és a világ ízei hagyományos kézműves technológiával valódi alapanyagokból!

kisbig.hupont.hu

11. GLUTÉNMENTES ÖVEZET

► Hogyan fogyhatsz 50 felett glutén-és laktózmentes diétával?

glutenmentesreceptek.hupont.hu

12. GTA San Andreas

► Minden, amit tudni kell a GTA-ról! Kódok, módok, végigjátszás és egyebek! :)

gta-sandreas.hupont.hu

13. ABS Jeladók MaTi-CaR Alkatrész - ABS szenzorok elérhető áron Miskolcon...

► Új, utángyártott ABS jeladók; ABS szenzorok; KERÉKFORDULATSZÁM érzékelők, KERÉKFORDULATSZÁM jeladók szinte minden autótípushoz elérhető áron.....

absjeladokmindenautohoz.hupont.hu

14. FŰTŐMOTOR-ELLENÁLLÁS-FŰTŐRADIÁTOR - MaTi-CaR Alkatrészek Miskolcon...

► Audi BMW Chevrolet Citroen Dacia Daewoo Fiat Ford Honda Hyundai Isuzu Iveco Kia Lanci Mazda Mercedes Mitsubishi Nissan Opel Peugeot Renault Saab Seat Skoda Suzuki Toyota Volvo VW fűtőmotor előtét ellenállás, fűtőradiátor, fűtőventillátor

futomotorelotetellenallas.hupont.hu

15. Angol nyelvkönyv - azoknak akik szeretnének IGAZÁN jól angolul!

► Sokszor belefogtál már az angol nyelv megtanulásába, de mindig elakadtál? Megvan a megoldás! Ez a nyelvkönyv meg tud tanítani angolul.

angol-nyelvkonyv.hupont.hu

16. Schwarenberg kennel, szálkás-, hosszú- és rövidszörű tacskók

► Kaninchen, törpe, standard tacskók minőségi tenyészete.

schwarenberg.hupont.hu

17. BMW ALKATRÉSZ - MaTi-CaR Alkatrészek elérhető áron Miskolcon..

► BMW (1-es, 3-as, 5-ös, 6-os, 7-es, X, Z széria) gyári- és utángyártott alkatrészek széles választéka

bmw-alkatreszek.hupont.hu

18. FOJTÓSZELEP-PILLANGÓSZELEP - MaTi-CaR Alkatrészek elérhető áron Miskolcon..

► Fojtószelepek Audi, BMW, Citroen, Chevrolet, Daewoo, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Kia, Mazda, Mercedes, Nissan, Peugeot, Renault, Saab, Seat, Toyota, VW és szinte minden autótípushoz elérhető áron..

fojtoszelep-fojtoszelepek.hupont.hu

19. KÜLSŐ - BELSŐ AJTÓKILINCSEK ÉS FOGANTYÚK AKCIÓS ÁRON MISKOLCON...

► Audi, BMW, Chevrolet, Citroen, Dacia, Daewoo, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Isuzu, Iveco, Kia, Lancia, Mazda, Mercedes, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Saab, Seat, Skoda, Suzuki, Toyota, Volvo, VW minden, autótípushoz és márkához!!!

ajtokilincs-kulso-belso.hupont.hu

20. VW ALKATRÉSZ MaTi-CaR - VOLKSWAGEN Alkatrészek elérhető áron Miskolcon..

► VW gyári, utángyártott autóalkatrészek (Amarok, Bora, Caddy, CC, Crafter, Derby, Eos, Fox, Golf, Jetta, Kaefer, LT , Lupo, Multivan, New Beetle, Passat, Phaeton, Polo, Scirocco, Sharan, Spacefox, Tiguan, Touareg, Touran, Transporter, Vento)

vw-alkatreszek.hupont.hu

21. MERCEDES alkatrészek elérhető áron a MaTi-CaR Alkatrészeknél Miskolcon

► Mercedes (A-, B-, C-, E-, G-, M-, S-,Citan,V-class, Sprinter, Vito) gyári- és utángyártott alkatrészek széles választéka

mercedes-alkatreszek.hupont.hu

22. AUDI - alkatrészek elérhető áron a MaTi-CaR Alkatrészeknél Miskolcon

► AUDI autóalkatrészek Gyári-,Utángyártott /Audi 80,Audi 100,Audi A1,Audi A2,Audi A3,Audi A4,Audi A5,Audi A6,Audi A7,Audi A8,Audi Q3,Audi Q5,Audi Q7,Audi TT,Audi ALLROAD,Audi R8,

audi-alkatreszek.hupont.hu

23. Álomfejtés

► Az embereket ősidők óta foglalkoztatják álmaik.Honnan erednek ezek a múló misztikus képsorok?Vajon mit jelentenek? Itt megtalálod a válaszokat,és az álomszótár segít az álom megfejtésében.

alomfejtes.hupont.hu

24. TOYOTA ALKATRÉSZ MISKOLCON! TOYOTA ALKATRÉSZEK AKCIÓS ÁRON!

► Gyári-, utángyártott autóalkatrészek TOYOTA 4-RUNNER, AYGO, AVENSIS, AURIS, CAMRY, CARINA, CELICA, COROLLA, DYNA, HIACE, HILUX, IQ, LAND CRUISER, PICKUP, PREVIA, PRIUS, PREMIO, RAV4, STARLET, URBAN CRUISER, VERSO, YARIS típusokhoz akciós áron!

toyota-alkatreszek.hupont.hu

25. FŐTENGELY ÉKSZÍJTÁRCSÁK - MaTi-CaR Alkatrészek elérhető áron Miskolcon...

► Főtengely ékszíjtárcsák Audi, Bmw, Citroen, Chevrolet, Dacia, Daewoo, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Isuzu, Kia, Lancia, Mazda, Mercedes, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Saab, Seat, Skoda, Suzuki, Toyota, Volvo, Vw és minden autótípushoz!

fotengely-ekszijtarcsa.hupont.hu

26. MOTORTARTÓ-, VÁLTÓTARTÓ BAK - MaTi-CaR Alkatrészek elérhető áron Miskolcon

► Motortartó bak és váltótartó bak Audi BMW Chevrolet Citroen Dacia Daewoo Fiat Ford Honda Hyundai Isuzu Iveco Kia Lanci Mazda Mercedes Mitsubishi Nissan Opel Peugeot Renault Saab Seat Skoda Suzuki Toyota Volvo VW minden autótípushoz és márkához!!!

motortarto-valtotartobak.hupont.hu

27. PRODUCATOR DE GARDURI KOTAJ

► GARDUL DIN PLASĂ DE SÂRMĂ ESTE CEL MAI IEFTIN GARD DIN LUME. LA NOI GĂSIŢI TOATE ELEMENTELE NECESARE, DE LA A LA Z. ŞI CE ESTE MAI IMPORTANT : TOTUL LA PREŢ DE PRODUCĂTOR !

gard.hupont.hu

28. OPEL alkatrészek elérhető áron a MaTi-CaR Alkatrészeknél Miskolcon

► Gyári-, utángyártott Opel alkatrészek Miskolcon! Opel AGILA, ANTARA, ASTRA, CORSA, COMBO, FRONTERA, INSIGNIA, MERIVA, MOVANO, OMEGA, SIGNUM, TIGRA, VECTRA, VIVARO, ZAFIRA alkatrészek elérhető áron! Opel alkatrészek A-Z-ig!

opelhez-alkatreszek.hupont.hu

29. BOWDENEK kézifék,kuplung,váltó - MaTi-CaR Alkatrészek Miskolcon...

► Audi BMW Chevrolet Citroen Dacia Daewoo Fiat Ford Honda Hyundai Isuzu Iveco Kia Lanci Mazda Mercedes Mitsubishi Nissan Opel Peugeot Renault Saab Seat Skoda Suzuki Toyota Volvo VW kézifékbowden, gázbowden, váltóbowden, kuplungbowden

kezifek-valto-bowdenek.hupont.hu

30. Gyújtótrafók, -tekercsek - MaTi-CaR Alkatrészek elérhető áron Miskolcon...

► Trafók Audi, Bmw, Citroen, Chevrolet, Dacia, Daewoo, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Isuzu, Iveco, Kia, Lancia, Mazda, Mercedes, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Renault, Saab, Seat, Skoda, Suzuki, Toyota, Volvo, Vw és minden más autótípushoz

trafo-gyujtotrafo.hupont.hu

31. OLASZ AUTÓALKATRÉSZEK - MaTi-CaR Alkatrészek elérhető áron Miskolcon...

► ALFA ROMEO - FIAT - LANCIA autóalkatrészek hihetetlen áron! Olasz autóalkatrészek akciósan!

olasz-auto-alkatreszek.hupont.hu

32. Elektromos kerékpárok legolcsóbban, garanciával. +36/70-329-4217

► E-bicikli, elektromos robogó, elektromos kerékpár, akkumulátor, garancia és folyamatos alkatrész utánpótlás.

elektromosbicikli.hupont.hu

33. TURBÓCSŐ, TÖLTŐLEVEGŐ CSŐ - MaTi-CaR Alkatrészek elérhető áron Miskolcon...

► Intercooler csövek: Audi, BMW, Citroen, Chevrolet, Daewoo, Fiat, Ford, Honda, Hyundai, Kia, Mazda, Nissan, Peugeot, Renault, Saab, Seat, Skoda, VW és szinte minden autótípushoz elérhető áron..

turbocso-intercoolercso.hupont.hu

34. UPC DIRECT ÁTVÁLLALT, VAGY INGYENES BEÜZEMELÉSSEL. HD KÉSZÜLÉKEK.

► UPC DIRECT MŰHOLDAS TV CSOMAGOK ELŐFIZETÉSE, VEVŐKÉSZÜLÉKEK, ANTENNARENDSZEREK TELEPÍTÉSE. HELYSZINI SZERZŐDÉSKÖTÉS ÉS SZERELÉS HÁROM NAPON BELÜL. NAGYFELBONTÁSÚ HD KÉSZÜLÉKEK.

upcdirectupc.hupont.hu

35. FORD alkatrészek elérhető áron a MaTi-CaR Alkatrészeknél Miskolcon

► Gyári alkatrészek,Utángyártott alkatrészek elérhető áron Miskolcon. FORD-ESCORT, C-MAX,GALAXY,FIESTA,FOCUS,FUSION,KA,MONDEO,RANGER, S-MAX,TRANSIT alkatrészek elérhető áron..

fordalkatreszmiskolc.hupont.hu

36. Dr. Estók Bertalanné Olivia honlapja

► Élményeim...

esolivia.hupont.hu

37. Egészségügyi tananyagok mindenkinek

► “A kialakult betegséget kezelni olyan, mintha az ember akkor kezdene kutat építeni, amikor már megszomjazott.”

egeszsegugy.hupont.hu

38. ~Csajsziknak~

► Sziasztok! Ez az oldi igazi csajszis oldal! Itt mindent megtudhatsz! Sztárok, szépségtippek vagy csak egy kis szórakozás! Jó nézegetést! A szerki :3 Néhány részt magazinokból lestem el, mert nem volt ötletem :P meg hogy tippeket nézz

csajszik-oldala-love-it.hupont.hu

39. MAGYAR Locsolótömlő, ipari tömlő, öntözés, kert, otthon

► locsolótömlő, kerti tömlő, szivattyútömlő, szívótömlő, tömlővég, tömlőösszekötő, tömlőcsatlakozó, szivattyú, gyorscsatlakozó, 1"-os gyorscsatlakozós rendszer, bilincs, szórófej, takaróponyva, szerelvény, Weekend Master, Master Extra, Master Plus, ATS

locsolotomlo.hupont.hu

40. DÉNER KÉSZHÁZAK és KÖNNYŰSZERKEZETES HÁZAK

► ENERGIATAKARÉKOS ELEGÁNS MINŐSÉGI NAGYPANELES KÉSZHÁZAK, KÖNNYŰSZERKEZETES HÁZAK

keszhaz-vivex.hupont.hu

41. Csak foci

► Az egész foci, semmi más

csakfoci.hupont.hu

42. Három szóban el tudom mondani, mit tanultam az életről: mindig megy tovább.

► "A világ minden szépségéért sem akarnám elcserélni az egyéniségemet, még akkor sem, ha nincs benne semmi különös. Én én magam vagyok, és ez több annál, amit néhányan elmondhatnak magukról."

mindigvantovabb.hupont.hu

43. KERTI JÁTÉK-Játszótér

► EU Szabványos Szabadtéri,Udvari és Közterületi Fa Játék várak Játszótéri eszközök,Egyedi tervezésű Játszóterek,Játszó udvarok és Játékok TELJES KÖRŰ KIVITELEZÉSE ENGEDÉLYEZTETÉSE 06-70-940-1795 kertijatekhj@gmail.com

kertijatek.hupont.hu

44. KÓTAJSKÉ CENTRUM VÝROBY DRÔTENÉHO PLETIVA, A BETONOVÝCH

► DRÔTENÝ PLOT JE NAJLACNEJŠÍ PLOT NA SVETE. HOCIČO BUDETE K TOMU POTREBOVAŤ, U NÁS NÁJDETE ÚPLNE VŠETKO. A ČO JE NAJDÔLEŽITEJŠIE: ZA VÝROBNÚ CENU!

novyplot.hupont.hu

45. Nagymamám konyhájából

► receptek a kredenc mélyéről

nagymamamkonyhajabol.hupont.hu

46. Finom ízek varázsa

► Sütemények és ételreceptek saját gyűjteménye

ki-suti.hupont.hu

47. CSILLOGÓ képek, feliratok és sok más dolog! Honlapkészítéshez kiegészítők.

► Üdvözöllek az oldalamon! Fotóim, Képeslapjaim Emlékversek, csillogó képek, feliratok, sorelválasztók, és még sok minden...A listát még bővítem, érdemes benézni hozzám!

vajdamariann.hupont.hu

48. Konyhabirodalom

► Egyszerűen, gyorsan, jót!

konyhabirodalom.hupont.hu

49. Vertikális és Horizontális szélturbinák Katalógusa. 2008 - 2018

► Vertikális és Horizontális szélturbinák szines Katalógusa a nagyvilágból. >>> Redaktion: Peter Borsanyi Techniker >>> Savonius-Balaton HUNGARY 2008 - 2018

savonius-balaton.hupont.hu

50. SKODA alkatrészek elérhető áron a MaTi-CaR Alkatrészeknél Miskolcon

► Gyári-, utángyártott autóalkatrészek SKODA CITIGO, FABIA, FAVORIT, FELICIA, OCTAVIA, RAPID, ROOMPSTER, SUPERB, YETI típusokhoz akciós áron!

skoda-alkatreszek.hupont.hu

51. ÉTKES BÜFÉ

► Minden nap friss, válogatott alapanyagokból, rendeléskor készítjük ételeinket, melyek között megtalálhatóak a magyar ízvilágot képviselő ételek, úgy mint a házi ízesítésű hurka és kolbász, valamint a reformkonyha jövevényei, úgy mint a gyros.

etkesbufe.hupont.hu

52. Bio vetőmagok saját kertemből

► Teremtés Könyve 1/29. „Nézzétek, nektek adok minden növényt az egész földön, amely magot terem és minden fát, amely magot rejtő gyümölcsöt érlel, hogy táplálékotok legyen". Én hiszek és bízok a Természetben. És Te?

biovetomag.hupont.hu

53. Használt alkatrészek értékesítése!

► Eladó alkatrészek, Elérhetőség: 06-30/892-17-36

alkatreszbazar.hupont.hu

54. Kasza Tamás, Lezárás Specialista Oldala

► Ha már értékesítesz, akkor keress vele pénzt is, ismerd meg a lezárás 13 lépését. www.lezarasspecialista.hu

lezarasspecialista.hupont.hu

55. Ybl Étterem

► Menü, A'la Carte étkezés, rendezvények, esküvők lebonyolítása!

ybletterem.hupont.hu

56. Lap-FölDI 2 - Online hírek és érdekességek

► Üdvözlöm a Kedves Olvasót! Lap-Föld az online média apró szegmense, ahol Önöket tájékoztatjuk a mindennapokról- hírek, tudósítások, érdekességek, és sok egyéb... fókuszban szűkebb pátriámmal- Tapolcával. Dancs István

lapfoldiketto.hupont.hu

57. ÉRD SÓDER-BETON DEPO

► CÉGTULAJDONOS: SOÓS GYULA

soderdepo.hupont.hu

58. ANTENNABOLT-WEBÁRUHÁZ A BP 1174.BOCSKAI U 29.

► TEL:0612570573,+36309847295 MINDIGTV,FÖLDI ANTENNA, MŰHOLDVEVŐ,KAMION ANTENNABOLT.

sat.hupont.hu

59. SEAT ALKATRÉSZ MISKOLCON! SEAT alkatrészek elérhető áron Miskolcon...

► SEAT gyári-, utángyártott alkatrészek minden típushoz! ALHAMBRA, ALTEA, ALTEA XL, AROSA, CORDOBA, EXEO, IBIZA, INCA LEON, TOLEDO

seat-alkatreszek.hupont.hu

60. *HOROSZKÓP, CSILLAGJEGYEK*

► Mi a jellemző a KOS, BIKA, IKREK, RÁK, OROSZLÁN, SZŰZ, MÉRLEG, SKORPIÓ, NYILAS, BAK, VÍZÖNTŐ, HALAK jegy szülötteire?

horoszkop-asztro.hupont.hu

61. Sicambria-Alba Regale-Fehérvár, Buda Vetus-Ősbuda-Óbuda

► Királyi fehér fővárosunk Sicambria, Alba Regalis, Fehérvár, Buda Vetus, Ősbuda azaz Óbuda, Szűz Mária sziget, Veteri Pest-Antiqua Pest ősi városaink és múltunk eltitkolt történelmünk kutatásával és feltárásával foglalkozó oldal

albaregalis.hupont.hu

62. Müanyag öntőformák beton és műkő termékek készítéséhez

► Üdvözöljük honlapunkon! Cégünk 1999-ben az országban elsőként kezdte meg a kereskedést ezekkel a termékekkel. Az évek során folyamatosan bővítettük a választékot és ma már több mint 100 féle sablon áll vásárlóink rendelkezésére.

betonsablon.hupont.hu

63. Lakatos Budapest

► 40 éves tapasztalattal rendelkező lakatos Budapest területén és környékén vállalja kerítések, kapuk, korlátok, tetőszerkezetek elkészítését 06 70 592-7584; kovacsoltvaskerites@yahoo.com

lakatosbudapest.hupont.hu

64. Tanulj velem könnyen németül!

► Oldalamat azoknak ajánlom akik el szeretnék sajátítani a német nyelv alapjait. könnyen, egyszerűen,gyorsan.

konnyennemetul.hupont.hu

65. Egyedi konyhabútor készítés Budapesten +36 70 243 9439

► Asztalos mester vállal egyedi konyhabútor készítést Budapesten és környékén +36 70 243 9439. Modern konyhabútor olcsón, elemes konyhaszekrény akció.

egyedikonyhabutorkeszites.hupont.hu

66. Huszár Lajos Éremtár, Gyöngyös

► Magyarország 1000 éves története érmeken és emlékérmeken - egy különleges kiállítás Gyöngyös belvárosában

eremtar.hupont.hu

67. Lámpa alkatrész,üvegbura,lámpabura,paraszt bura,csilláralkatrész,csillár

► Petróleum lámpa alkatrész,üvegbura lámpabura.Elérhetőség:Mobil:0620/416-1273,E-mail:uvegbura28@gmail.com

lampaalkatreszek.hupont.hu

68. PRO-SPORT

► Bács-Kun Sport - Bácsalmás, Kunbaja és környéke sportja - folytatás: 2011./XVI. évfolyam Labdarúgás, Kézilabda, Asztalitenisz, Cselgáncs, Diáksport, BSC 1913-2013.

pro-sport.hupont.hu

69. Clara vagyok! Üdvözöllek Szeretettel!

► Csillogó,weboldal díszítő, glitteres képek,és még sokféle! Gyere kukk be! :) Ha meg tetszik valami nyugodtan viheted,vagy csak nézelődj.

klarika.hupont.hu

70. BETEKINTÉS AZ ÓVODAI ÉLETBE - Goró Erzsébet óvónő

► " Gyermekkorunk jelei ott maradnak életünk helyszínein, ahogy a virág illata is ott marad a szobában, amit díszített" - Chateubriand

ovodaivilag.hupont.hu

71. !!! Csak Hírességek !!!

► Ezen az oldalon csak hírességek találhatók! Jó szórakozást az oldal nézegetéséhez! :)

csakhiressegek.hupont.hu

72. MINŐSÉGI ANGOL HASZNÁLTRUHA - BÁLÁSRUHA NAGYKERESKEDÉS

► - HASZNÁLTRUHA, BÁLÁSRUHA NAGYKERESKEDÉS - Originál bontatlan nyers bálák és fajtára válogatott szezonális áruk OLCSÓN, JÓ MINŐSÉGBEN! KÖZVETLENÜL AZ IMPORTŐRTŐL!

angolbala.hupont.hu

73. Ide írhatod a honlap főcímét, ami legfeljebb 75 karakter lehet!

► Ide írhatod maximum 250 karakter hosszúságban a honlap leírását ill. szlogenjét. A leírás fontos a weboldal látogatottá tételében, ezért érdemes jól megszövegezni.

ivettkepei.hupont.hu

74. SIK BÉLA RÁDIÓ GYŰJTEMÉNYÉNEK BEMUTATÁSA

► RÁDIÓMÚZEUM RADIOMUSEUM

sikbela-radio.hupont.hu

75. HATODIK NAPON

► ELÉRHETŐSÉG: pales17@freemail.hu TOVÁBBI OLDALAIM: http://hajnalhasadas.hupont.hu/, http://napcsillag.hupont.hu/, http://csillagszeme.hupont.hu, http://csillag-szeme.hupont.hu, http://o-megacsillag.hupont.hu/, http://palesnapes.hupont.hu/

hatodiknapon.hupont.hu


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 19
Tegnapi: 17
Heti: 57
Havi: 181
Össz.: 37 813

Látogatottság növelés
Oldal: Színek a környezetünkben
Színek: a fehér - © 2008 - 2018 - szinekfeher.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: a szinek keletkezése gyerekeknek - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »